PRAMOS a.s. vállalat – a HORIZONT PS profilrendszer gyártója

A profilrendszer rövid története

A PRAMOS, a.s. vállalat 1995.IX.27-én lett alapítva, de a profilrendszer gyártás már 1992-ben elkezdődött. Az évszám utolsó két számjegye alapján lett elnevezve az első HORIZONT PS® 920 sorozat. A három légkamrás profilrendszerről van szó, középső tömítéssel. 1999-ben az igények megnövekedtek egy újabb profilrendszer iránt, amely könnyebb és lekerekített formájú. Az új rendszer ismét három légkamrás változatban jelent meg és ismét az évjárat utolsó két száma alapján lett elnevezve a HORIZONT PS® 990.
2004-ben lett bemutatva az öt légkamrás profilrendszer. Az előző számozás alapján nem lehetett a rendszert használni és így először a HORIZONT PS® penta néven lett bemutatva és ez lett a termék új logója.
2006 felében a PRAMOS a.s. vállalat kiegészítette a HORIZONT PS® penta profilrendszert postkoextrudált tömítéssel ellátott alapprofilokkal, ami lényegesen növelte a gyártók igényeit, és megmaradtak az ablak összes műszaki tulajdonságai.
2009-es év elején lett a piacra indítva az új hétlégkamrás profilrendszer a HORIZONT PS® penta plus. Kínálatban áll a komplett hétlégkamrás rendszer, amely kielégíti a legigényesebb mértékeket.

2009 felében bekövetkezik a legnagyobb előrelépés a saját profil gyártás területén. Több műszaki teszt alapján elmondhatjuk hogy a PRO Nature jelzés az ólommentes receptúrát képviseli, amely speciálisan a HORIZONT PS® penta plus. profilrendszerhez lett kialakítva és egybefoglalja a csúcsminőséget , amely csúcsminőségű ólommentes anyagból van gyártva. 2010 januárjától a profilrendszer ólommentes változatban van gyártva, amely a PRO Nature jelzéssel van ellátva.

A HORIZONT PS® penta plus

már a 4. profilgeneráció, és az elődjeidhez képest sokkal több műszaki fejlesztést kínál. A HORIZONT PS ® penta plus profilrendszer talán legkiemelkedőbb tulajdonsága közé tartozik a U f = 1,08 W.m -2 . K -1. hátbocsájtási érték. Ez az érték a profilt a legkiemelkedőbb helyre emeli a több légkamrás profilok között és kialakítja a legjobb feltételeket a minimális hátbocsájtásra az egész ablakon.

A merevítő az ötödik kamrában van elhelyezve, hogy maximálisan ellensúlyozza a benti felületet a kinti alacsony hőmérséklettel. A tok beépítési mélysége 75 mm a szárnyé 80 mm. A modern kivitelezés az szárnynál megadja az ablaknak a modern és dinamikus kinézetet.

A kétszer lesarkított élek a toknál és szárnynál kiemelik az egész konstrukció tulajdonságát és megtartják az ablak kecses formáját. Az egész konstrukció masszív formáját biztosítják a megfelelő merevítők használata, és a 6 borda biztosítja a tökéletes merevséget és így biztosítja az ablak könnyű használatát. A vasalási nút közelebb került az ablakszárny közepe felé és ez ellenállóvá teszi az ablakot az esetleges betörések ellen. A HORIZONT PS® penta plus profilrendszer a EN 12 608 norma szerint van gyártva és a falvastagság az A kategóriában a legnagyobb. A gyártáshoz kizárólag primer alapanyagok vannak használva, káros ólom adalékanyag hozzáadása nélkül.
A rendszer magasan variabilis és lehetővé teszi a dupla és tripla üvegek használatát 24 mm – től 40 mm-ig. Ez a lehetőség kihasználható a magas hőszigetelés és hangszigetelés iránti kiemelkedő igényeknél, amely szélesebb dupla és tripla üveget igényel, ami a színes és koextrudált profiloknál egyenesen szárnyprofilra van helyezve a fehér profiloknál az ablak külső részére. A belső oldalon tömítéssel van ellátva, ami mindig az üvegszorító léc része. Kínálatunkban áll 20 fajta színezéki lehetőség, különböző fa utánzatokban és alap színezékben a befektető saját igényei szerint.

1.- Ablaktok, 7kamrás szerkezet
2.- Ablakszárny, dupla üveg használata minimalizálja a hő kiáramlását
3.- Merevítők, Fe/Zn
4.- Ütköző tömítés, meggátolja a kinti hőmérséklet beáramlását
5.- 24mm dupla üveg, lehetőség van 3 rétegű üveg használatára is
6.- Egyszerű tisztítás a szigetelések között

Kivitelezés:

A HORIZONT PS penta plus a modern ablak szinonimája. Jellegzetes az elegáns formája. Az ablaktok és a szárny elölnézeti szélessége 119mm. Az ablakszárny jellemzője a feltűnő kétszer tört vízelvezető léc, amely optikailag kisebbíti az elölnézeti felületet. Az ütköző tömítéssel kombinálva tökéletes védelmet nyújt a szél és az eső ellen.

Hőszigetelés

A tökéletes hőszigetelés a modern ház feltételei közé tartozik. A fő profilok konstrukciós mélysége 75mm, ami a profilt a legjobbak közé sorolja. Az ablak szerkezet hőátáramlás együtthatója 1.08 W.m-2.K-1 . A megfelelő üveghasználat biztosítja a fűtésre fordított költségek csökkentését.

Alapszerkezet
  • – több ponton záródó Maco alapbiztonsági vasalat
  • – ütés és UV álló 7 légkamrás szögletes műanyag profil
  • – argon gázzal töltött 1.0Wm2k hőszigetelő értékű
  • szerkezet 1.08 hőszigetelő értékű 2 rétegű(4-16-4)TOP GLAS üvegezés
  • – hibásműködésgátló
  • – kiemelésgátló
  • – vasalati résszellőző funkció(alap funkció)
  • – 75/80mm-es beépítési mélység
  • – Ral9016 fehér szögletes profillal
Alapszerkezet metszete