Gyakori kérdések biztonsági acél ajtókról

Saroktokos, vagy falközepes tokkal válasszak ajtót?

Amennyiben lehetséges a saroktokos ajtó beépítése úgy azt javasoljuk. Ennek egyszerű fizikai magyarázata van. A saroktok külső része kapaszkodik a falba, így az ajtó belökése a lakásba ellehetetlenítődik, valamint nem elhanyagolható az sem, hogy külsőleg a szerelés nyomait teljesen eltünteti.Sajnálatos módon a saroktokos ajtó beépítése nem minden esetben megoldható, mert elofordulhat, hogy az ajtó egyik szélénél közvetlenül fal kezdődik, vagy van ott egy villanyóraszekrény stb…, ezáltal nincs hely biztosítva a külső szélesebb toknak.

Milyen garacia vonatkozik az ajtóra?

Az ajtót átadás-átvétel elott át kell nézni. Mi az ajtókat sérülés mentesen adjuk át, így az ajtókon lévő sérülésekre a késöbbiekben nem áll módunkban garanciát érvényesíteni. Garancia az ajtó mozgó alkatrészeire – zárszerkezet, zsanérok – vonatkozik. Ezekre az alaktrészekre egy év garanciát biztosítunk. Szándékos rongálás esetén – betörési kísérlet – azonban ezek az alkatrészek is elveszítik a garanciájukat.

Milyen garacia vonatkozik a szerelésre?

Az ajtó eladásakor, mi ajánlunk a kedves vevőknek olyan szerelőket akik már régebb óta velünk dolgoznak, és a munkájukkal meg vagyunk elégedve. Természetesen ezt nem kell elfogadni. Sem nekünk sem Önöknek nem származik semmilyen hátránya abból ha saját szakemberrel szereltetik be az ajtajukat. Viszont mindkét esetben igaz, hogy a beszerelést végző szakembertől kell követelni a szerelésre vonatkozó garanciákat. FONTOS! A szerelésből eredő garanciális problémákkal mi nem tudunk mit kezdeni akkor sem ha egy általunk ajánlott szakember végezte az ajtó beállítását. Minden esetben a szerelőket kell felhívni.

Ki szerelje az ajtómat?

Sok esetben, az emberek szeretik maguk beszerelni az ajtót, vagy egy ismerőssel beszereltetni azt. Sajnálatos módon ezek a legtöbb esetben szakértelmet, és gyakorlatot mellőző szerelések, amiből adódóan sokszor hibáztatnak minket, hogy rossz az ajtó. A gyakorlat szerint viszont nem az ajtóval van a gond, hanem az ajtó beállításával. A szerelőink sokszor járnak olyan helyekre ajtót „javítani” ahol előzőleg azt egy „szakember” építette be. Sajnálatos módon ezeknek az ajtóknak a „javítása” sokszor sokkal drágább mint maga a beépítés, hiszen a legtöbb problémát csak úgy lehet orvosolni, ha kiveszik az ajtót és újra berakják a lehető legkevesebb sérüléssel az ajtón. Ráadásul a mi szerelőink, bármilyen későbbi garanciális problémát tudnak orvosolni, hiszen, mint írtuk, mi csak alkatrészeket tudunk biztosítani, a hibásakért cserébe. A saját szerelőt egy ilyen esetben előkeríteni sokszor nagyon nehéz. Szerencsére, ezek az esetek igen ritkák. Mi a saját szerelőinket javasoljuk, de a fentiek figyelembe vételével természetesen ez nem kötelező!

Miért ilyen olcsó, biztos jó ez?

Ezt a kérdést sokan feltették nekünk ezért most szeretnék rá írásban is válaszolni. A cégünk célja, hogy megfizethető áron adjon az embereknek, jó minoségű terméket. Ennek érdekében természetesen, kénytelenek voltunk mi is meghúzni a nadrágszíjat, ami azt jelenti hogy nem költünk „felesleges” kiadásokra.

Mik ezek?

  1. Nincs állandó bemutatótermünk, mert nem tartunk fent állandó személyzetet, viszont időpont egyeztetés alapján bármikor megmutatjuk Önöknek az ajtókat.
  2. Vidéki szerelőkkel állunk kapcsolatban, hogy a beszerelés költségei se legyenek horribilisek.
  3. Nem utólsó sorban pedig, csekély haszonkulccsal dolgozunk. Mi a kevesebb több elvet valljuk.

Milyen gyártmányú az ajtó?

Manapság ezeket a dolgokat már nagyon nehéz megmondani. Hiszen gondoljanak csak az autókra, egyre se mondható hogy német vagy jápán, mert a világ több részén gyártják a különböző alkatrészeiket. De előtte valahol megtervezik, aztán valahol meg összerakják. Így van ez az ajtóknál is. Ez az ajtó Orosz licensz alapján készül, de a végén Kínában rakják össze. Az ajtóban található anyagok, alkatrészek pedig a világ különböző részeiről származnak. Tehát döntse el mindenki maga, hogy milyen gyártmányúak ezek az ajtók.