REDŐNYÖK

Redőny:

redony2redony1A nyílászárók egyik legelterjedtebb külső árnyékolója a redőny, amely véd az időjárási viszonyokkal szemben télen-nyáron egyaránt. Jó hő és hangszigetelő emellett azalumínium redőny még mechanikai védelmet is biztosít, amellyel megnehezíthetjük a hivatlan vendégek dolgát. Redőnyeink készülhetnek műanyagból és alumíniumból,mozgathatjuk kézzel(gúrtni) és motorral. A műanyagnak két fajtája létezik, a hagyományos, és az úgy nevezett új típusú rezgéscsillapított műanyag redőny.
Kivitel szempontjából megkülönböztetünk :

 • – külső tokos redőny (minden esetben)
 • – beépített,ráépített redőny/AK,régi belvárosi lakások belsőtokos redőnyeinél)
 • – vakolható tokos redőny(új építési házak )
Műanyag redőny:
A legkeresettebb redőnyfajta az új típusú műanyag redőny és ennek vakolható tokos változata. Az új típusú műanyag redőny nagy változásokon ment keresztül az évek folyamán ugyanis a tok lindab lemezből készül ami nem rozsdásodik,a tengely fém és csapágyakon forog ami lényegesen megkönnyíti a mozgatását még kétszárnyú erkélyajtó esetében is,a rejtett ütköző pedig diszkrétebb megoldást kínál redőny megállítására. Aredőnyben alumínium oldalpofákat alkalmaznak, ezáltal nem csak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de arra is alkalmas, hogy a redőnyt szúnyoghálóval együtt alkalmazzuk. A redőnyök működtetése gurtni vagy zsinór alkalmazásával lehetséges. A redőny gurtnit automata behúzóval látjuk el. A redőnylécek uv állóak így megőrzik színüket(sok színben rendelhető lsd….),míg a lefutó szőrkefés így szelesebb időben is csöndes marad.Az új típusú műanyag felszerelésével lényegében 10%-al csökkenthető az ablakok hőátbocsátási tényezője(alap hőszigetelő üveg esetében 2.8Wmk2-ról 2.5Wmk2.)Ablakpárkányon 1-1,5 fokkal melegebb lesz!!) Azalumínium/szigetelt/ redőnyök esetében 20%-is kevesebb lehet ez az érték. Motorizált műanyag redőnyök esetében a lamellák alliterezése meggátolja a vízszintes elmozdulásukat működés közben.Tehát a redőnyök amellett, hogy megvédik otthonát a fénytől illetve a hidegtől-melegtől, változatos színeivel megfelelően alkalmazkodnak a lakóépülethez.
Alumínium redőny:
Alumínium redőnyléc előre színezett alulemez sávból készül profil gőzöléssel. Alumínium redőnyléc duplafalú, púrhabbal kitöltött egymásba csúsztatott két oldalról összekapcsolt, ívelt redőny lécek. Az összekapcsolt, kihatárolt elcsúszásgátló megakadályozza a redőny lécek oldalirányú mozgását, így biztonságosabb hosszú távú működést biztosít. Extrudált alumínium lefutó sínben mozog a redőny páncél, mely gumibetéttel van ellátva, így szélben, viharban sem zörög a redőny.
Alumínium redőnytokban, csapágyas alumínium tengely biztosítja, a hosszú távú, súrlódásmenetes működést. A redőny palást utolsó eleme szintén alumínium,amelynél mechanikus működés estén, rejtett ütköző biztosítja a redőnypalást megakadását.
A hőszigetelt alumínium redőnyök korszerű, kiváló minőségű termékek. Az alumínium redőnyök minden főbb alkatrésze szinterezet eljárással színezett alumíniumból készül. A szokásos meleg nyári ill. hideg téli időjárásnak kiválóan ellenálló, nagy megbízhatóságú, jó hang és hőszigetelésű szép esztétikus termék. A fokozott hang és hőszigetelés érdekében az alumínium redőnyök lécei hőszigetelő PUR habbal vannak töltve. Az alumínium redőnyök lefutó lábai szintén alumíniumból készül, de a csendes működés érdekében gumi vagy kefebetétek találhatók a lefutók mindkét oldalán. Az alumínium redőnyök minden tárcsái csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez. Ezért az alumínium redőny mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtáskor a csendes működést és pontos végállást garantál. A hőszigetelt alumínium redőnyök – alu-redőnyök – motoros mozgatásúak is lehetnek.
redonyokAmit nyújtunk:
 • – Ingyenes felmérés
 • – Tanácsadás
 • – Pontos szakszerű kivitelezés
 • – 1-3 év garancia/típustól függően

 

Redőny, reluxa, szúnyogháló Árlista (Árnyékolástechnikai árlista)pdf

A műanyag és alumínium redőnyök esetében(doboz, lefutósin) alapszín a barna és a fehér.
A műanyag redőnyök lécszineit mind egy árban, míg az alumínium esetében a 6 alapszíntől
(fehér, szürke, ezüst, krém…) eltérő színeket felárral(+20%) kínáljuk.

Külsőtokos

tok1

Belsőtokos

tok3

Vakolható tokos

tok2

A külsőtokos müanyag redőny a legkeresetebb redőnytípus, mivel ára igen kedvező és nagyon sok előnnyel rendelkezik. Szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető, akár teljes sötétítésre is használható. Emellett jó hőszigetelő és könnyen működtethető. A csapágyas kivitelű redőnytokban elhelyezhető a rolós szunyogháló is.

A belső tokos redőny a régi, rossz hang és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező faradőnyök fa tokszerkezetének korszerű utódja a belső(felső) tokos redőny műanyagból készült tokszerkezete. Műanyagból és alumíniumból is készülhet.

A vakolható tokos redőnyöket olyan épületek nyílászáróinak redőnyözésére lehet felhasználni ahol már az építkezés alatt szakszerűen kialakították a tokjának helyét.

hagyomanyos

Hagyományos műanyag redőny:
 • – Festett vaslemeztok
 • – Műanyag henger
 • – Műanyag tárcsák, lamellák
 • – Műanyag lefutósin, záróléc, ütköző
 • – 13 mm-es gurtni

hagyomanyos2

ujtipusu

Új típusú műanyag redőny:
 • – Alumínium oldalpofa
 • – Rozsdamentes Lindab tok
 • – Acéltengely
 • – Műanyag csapágy, tárcsák, lamellák
 • – Gumírozott lefutó
 • – Alumínium záróléc (zajvédelem, szélvédelem)

 

ujtipusu2

aluredony

Alumínium redőny:
 • – Minden alkatrész alumínium
 • – Golyóscsapágyak
 • – Kiemelkedően jó hő és hangszigetelés
 • – Gumírozott lefutó
 • – Feltolásgátló betörés ellen
 • – PUR hab szigetelés a redőnylécekben
 • – Extra hosszú élettartam

aluredony2

taviranyito3

Műanyag színei

szin2

Alumínium színei

szin1

Ral színskála

ral

RELUXA

reluxakicsi1reluxakicsi2A lamellás belső árnyékoló – a reluxa – irodák és lakások hangulatos és praktikus berendezési tárgya gazdag színválasztéka (120 szín) révén. Alapanyaga a svéd OPM cég álltal gyártott és lakkozott alumínium és a fa. A reluxaelőnye, hogy a lamellák forgatásával szabályozható a fény mennyisége és iránya – kiváló árnyékoló -, de akár teljesen kizárható a külvilág. Épp ezért évtizedek óta nem veszít népszerűségéből a reluxa más néven velencei roló. A lamellák szélessége lehet 16-25 mm és mozgatásuk szerint megkülönböztetünk bowdenes és üvegpálcás változatot.A karnis minden RAL színben rendelhető.

Redőny, reluxa, szúnyogháló Árlista (Árnyékolástechnikai árlista)pdf

reluxanagy

Reluxa színminta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

ROLETTA

A legismertebb belső árnyékoló a roletta. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a roletta csipkefüggöny kiegészítőjeként vagy sötétítőként szolgált, mára a lakáskultúra nemcsak praktikus, de rendkívül esztétikus meghatározó darabja. Az áttetsző vagy hővisszaverő, esetleg teljes sötétséget biztosító textília forgó hengerre feltekerve vagy leeresztve segíti a belső tér fényszabályozását.

Roletta vászon típusai: rolettaminta
Fényáteresztő: anyaga áttetsző textil. Nem ad teljes sötétséget, de árnyékoló hatással rendelkezik.
Fényzáró: az alapvásznat gumiszerű anyaggal vonják be. Teljes sötétséget ad és kiváló fényvisszaverő.
Alupigmentált: visszaveri a nap sugarait, árnyékolásra alkalmas.
Napháló: lukacsos textilszerű anyag. A nap megszűrésére szolgál, de kevésbé van árnyékoló hatása.

Szerkezet szerint:
Nyitott szerkezetű (rúgós, gyöngyláncos, motoros)
Tokozott zárszerkezetű

Redőny, reluxa, szúnyogháló Árlista (Árnyékolástechnikai árlista)pdf

SZÚNYOGHÁLÓK

A szúnyoghálók készülhetnek alumíniumból vagy műanyag kerettel, fix, rolós vagy zsanéros formában. Alkalmazásának fő célja a rovarok és a levegőben lévő nagyobb szennyeződések lakásba jutásának meggátolása. A keretek alapszíne a fehér és a barna, de RAL színekben is kérhető. Ablakra fix és rolós, ajtókra nyíló vagy tolóajtós és a vízszintes rolós kivitelt ajánljuk.

Fix keretes

Rolós

Zsanéros